Wednesday, November 17, 2010

CUKUP INDAH

Tak pernah aku menjauh darimu
Meninggalkan cinta kita
Tak pernah aku meluka hatimu
Perasaan dan jiwamu
Segalanya telah ku serah
Hanya engkau terindah


Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan ‘tuk dicintai
Ku tahu kau mahu ada di hati
Untuk didampingi untuk disayangi

Tiada yang lain selain dirimu
Kekal tinggi di hatiku
Tiada pengganti yang mampu ku cari
Yang secantik diri kamu
Cinta ini untuk dirimu
Rasa ini untukmu

Hanya kerna kau yang cukup indah
Untuk dimiliki dan ‘tuk dicintai..


MOHD FAIRUZ FIRDAUS BIN TUKIMIN
~kau cukup indah~

my dear zaza

1st time naik kreta sewa..
Tetibe je ltk gambar ni...
Actually.. Post kali ni aku nak dedicate utk zaza my roommate 
(hopefully roommate until my last sem kat uthm lah).. 
Hari nih bufday dia yg ke 20..sweet 20 dear! 
hari ni jgk muslim sluruh dunia meraikan hari raya aidil adha..berkat hari lahir kau zaza..
semoga Allah merahmatimu selalu...thanks for being my roommate n such a good friend. 
thanks for lending me your shoulder to cry (setempayan air mata tuh)..huhu...


p/s:da lma tak dengaq hang beletiaq...
msti byk hot stuff (IDB) ble blek umah kita tu kn..heheh..

lastly dengarla lgu favourite aku ni..hehe~

video

Thursday, November 4, 2010

amar sudah botak

amar sebelum botak~

amar selepas~

nilah ank menakan aku..
nama dia Ammar Qushairie..
makin botak makin nakal..heheh

jalan- jalan di kota

semalam, 3 disember 2010 aku dan bf jln2 kt bando jb..
biasanya klau g  bando ktorg g CS (City Square).. 
ni lah tempat muda mudi selalu hang out..
lpas makan2 kat mcD
ktorg plan nk tgk movie tapi taktau nk tgk crite ape..
xdecide awal2...lastly aku decide tgk Cuti2 Cinta...
gandingan farid kamil yg macho n nora danish yg comel.
  quite interesting crita ni..
kelakar sampai ketawa berdekah2 org kat sebelah aku tu..hehe..
then abis movie ni ktorg pun jln2la kt mall 
niat hati nk window shopping jer...
jln punya jln tiba2 ternampak kasut crocs yg bercorak hello kitty...
comel gler..tapi mahal sangat...
jadi...xjadila nk beli...

at last dapatlah something..
~lipstick revlon~super lustrous kod 230~
bagus utk bibir sbb it gives moisture on you lips..
cehh promote plak aku..hehe..

marah tandanya sayang

Hidup ni kadang2 full of happiness buat kita tergelak sampai nk pecah perut... 
kadang2 full of sadness sampai menangis setempayan air mata..
aku lah tu..hehe..ni lah hidup..
terima kasih kat mak and ayah yg melahir dan membesarknku 
wlaupun aq xla besa mana..hehe...
faktor genetik kan...
rasanye semua dah pernah rasa kena marah ngn mak or ayah..
aku yang dah besar ni pun kne marah lagi kadang2...
biasalah perasaan org yang kena marah ni kn...geram,sakit hati...
bersalah?kadang2 xsalah pun kne marah..redha jelah..dengar jelah...
nanti takde depa tu rndu plak kte saat2 kne marah kan..
nti ckap mak ngn ayah xpena marah plak...
selalulah ckap kat dlm hati ~marah tanda sayang~ 
"nanti kau ade anak nti mesti kau faham perasaan org tua ni.." 
tulah yang selalu mak cakap kat ktorang adik beradik..
aq pun kdg2 pemarah jgk..especially to my beloved bf.
sorry dear..i didnt mean to mad at u..kdg2 geram ble org call awk xangkat..hummm...
awk pun sabar je kn tadah telinga dengar org membebel 1-2 jam...heheh.
thanks dear...ingat selalu ~marah tandanya sayang~ 
tuhan sayang umat manusia yang sabar dan dapat mengawal nafsu amarah...
hidup yg sekali ni ajelah nak kita isi dengan kisah suka duka...
mana ade hidup yg statik je kn...
pasni klau kena marah aq nk cool je..
klau betul2 salah aku2 minta maaf..
if it is not my mistake...ermm ntahla...ikut keadaan..
ada org bilang aku ni garang kayak rimau.. heheh.(speaking indon plak).
so be watch out k..hehe..susah nak kwal emosi ni..
lgi2 org pompuan kan...faham2 jelah...
lgi satu kne ingt manusia ni xda yg sempurna @perfekto.
ade je wat silap..dari kesilapan kte belajar...(zaza my roomate selalu ckap camni)
dari situlah kte belajar buka mangga tayar dulu bru naik motor kan..hahah..
masih kuingat lagi kemalangan kecil tu..haha...

Monday, November 1, 2010

its a launching day

dengan ini saya nur nazihah binti abu bakar merasmikan blog aku dia dan kamu.chewahh..hehe..actually xpenah terpkir nak wat blog.tp ntah knp tbe2 nk share my life story kat sini..life is only once and short..so appreciate it okay...